Min Hemköpsdröm

I natt drömde jag att jag var på Hemköp och handlade. Kundvagnen var fullknökad med mat. Skulle välja kö..en var lite kortare så då ställde jag mig där ,naturligtvis.
Det var ett par barnfamiljer framför mig ,alla med massor i vagnarna. Äntligen min tur .Konstig kassa nästan som en pantautomat jag matar in allt  , och det tar en stund . När jag väl är färdig vad händer då . Jo jag kan inte betala ,maskinen visar att jag är inte en barnfamilj så jag får inte betala i denna kassa . Konstigt jag har inte sett en enda skylt om det. Men under displayen med beloppet att betala är en rad där står ERROR ERROR ingen barnfamilj.
Bara att plocka ihop maten och gå till en kassa utanför ordinarie kassor avsedd för oss icke barn....
Jag ställer mig i kö som är jätteseg.Och väntar o väntar.Inget händer.
Plötsigt dyker Marina min gamla kompis från Backa upp . Hon gastar skynda dig vi ska ju va på kursen i heligt vatten om bara några minuter. MEN säger jag jag måste betala min mat. Har inte en tanke på var jag ska göra av med all mat under tiden. Och visst har vi vväl inte pratat om nån kurs överhuvudtaget.
Skit i att betala maten säger hon.Vi rusar . Och jag tar kundvagnen ur kön och springer och ingen reagerar.Märkligt!
Vi rusar från Hemköp som mer ser ut som Willys på Mölndalsvägen och in i en nybyggd gång förbi en sportavdelning och ut i en trädgård med kafe allt tillhörande hemköp. Där stannar hon och säger att nu ska vi fika .Va ,säger jag, kursen då . Ja ta det lungt ,säger hon, det är här. Men fika först.
Vi sätter oss vid ett bord i vitlackad plåt . I lä av en mur bevuxen med  en massa strandpiltar och andra växter som brukar finnas bredvid havet. Vid bordet sitter två män. Den ene presenterar sig som Marinas kille. Namnet uppfattar jag inte . Den andre verkar va hans kompis . Inte heller hans namn kan jag uppfatta.
Jag sätter mig och så säger jag att jag ska gå in och beställa . Marina och de andra har redan fått sitt. Märkte aldrig när. Jag kanske tänkte på något annat för en sekund.
Går in i köket men hamnar av nån anledning bakom disken och pratar med damen som äger kafeet. Perfekt tillfälle att fråga om jobb till Linda som är så trött på de gamla på sitt jobb .Passar på att fråga  för mig själv också . Inte kan jag städa ända till pensionen. Men vet inte om jag får något svar , får väl vänta .
På väg ut ipå gården får jag se en plastbalja med skudande vatter. Jag frågar kvinnan vad det är . Jo detta är det heliga vattnet säger hon.
OCH JAG GÅR UT.
Vid bordet sitter ännu en man ,han verkar bekant. MEN det är ju Tommy Körberg. Han är tyst ,hans röst är tyst. Han är här för det heliga vattnet.

Farmor Astrid med svägerskan Elsa .




Barnen på farmors arm Leif och på Elsas Göran. Sittande Alfons , Sune och Gunnar (vid Elsas fötter) alla Sörensson och Bengt Mellgren emellan Sune och Gunnar.
Bengt blev sedemera skeppare på det anrika. fartyget Kungsholm

Min mormor Ingrid nilsson född Gustafsson och min mamma Inger


Min mamma Inger 2 år


RSS 2.0