Hem igen!

Semester i all ära , men gott att komma hem är det . Vi har sovit under stjärnorna (nästan).
I husbil med takluckan öppen . Härligt att vakna till  fåglarna i arla morgonen.
Huset vi sovit utanför ligger alldeles vid skogen. Så om man sitter uppe kan det komma både rådjur ,hjort, vildsvin och en och annan älg. Bäver har också förekommit En och annan räv och hare kan också smita förbi Så djurlivet är rikt .Denna gången möttes vi av en vacker huggorm på en sten invid bäcken .Den solade sig och hade det gott. Hade fångat en groda som den lagt bredvid sig . Om hösten kan den lilla bäcken dels vara fylld med massor av vatten och  laxar som ska upp och leka sig. Jag älskar verkligen att fiska .Helst med meta om jag får välja, men även  att dörja efter makrill.
Men min son den äldste gillar flugfiske . Då vi bodde nära en å så fick han många tillfällen  att flugfiska. Medan jag är född och uppvuxen i ett fiskeläge .Med en hel släkt som har varit fiskare och fiskhandlare. Min farfar sålde fisk via motorcykel. Han hade en låda med is i  på pakethållaren där fisken förvarades. Sen  åkte han runt på landsbygden och sålde. När han vägde gjorde  han  det med en besman
 en handvåg. Å vad jag älskade att hälsa på honom när han satt i  sin sjöbod . Den låg vid torget. På bilden är det min farfarsbröder och brorson .El-ge.se
 
 

Natt

 
I kväll har jag haft  jättesvårt att sova . Och det är inte ens fullmåne
men väl semester .Detta faktum kan ställa de flesta vanor  på ända.
Vet inte vad jag skall göra åt det. Ta ett bad är inget alternativ då vi inte
har något badkar . Och dessutom ligger det i källaren som är ganska omysig
.Men skriva några rader känns alltid bra. Och en fin minnesbild från Bergamo
förra året . En sån ljuvlig stad .Ha nu en god natts sömn
 

Gotland

En bild från semestern förra året på Gotland . Vackra raukar från sydspetsen

Sjuk

Vaknade igår morse med halva ansiktet uppsvullet . Och ont i tanden.
Efter ett dyrt tandläkarbesök och penicillin ska det förhoppningsvis ge med sig.
Detta var min semester sysselsättning.
Ha en fin dag på er
 
 

Morgonsol

Finns väl inget bättre än att vakna ,gå upp sätta på kaffe och dricka det i bersån ( som inte är riktigt färdig än bara halv) .Till fågelkvitter inte ens bilarna har börjat köra än.
  Nedanför oss ligger en ja jag vet inte vad det heter
vagn garage eller nåt . Ja i vilket fall så brukar det låta och leva hela nätterna när de växlar järnvägsvagnarna.
Området har också utökats. Tidigare fanns ett koloniområde , som för en tid sedan revs . Det var ganska billigt att köpa stuga där då det både lät och skakade mycket i husen. För många år sen hade Lasse Brandeby ett program serie med hans figur Kurt Olsson . De spelade in ett antal avsnitt där . Kan till och med varit en adventskalender.
Utanför på gatan kommer Miriam Bryants pappa cyklande . Han är en enkel man ,cyklar eller åker buss. Man kan ofta träffa honom och förr också med hela familjen. Hon har ju verkligen blivit känd. Deltagit i Så mycket bättre  och Årets Göteborgare och allt.
  Från när hon blev korad till Årets Göteborgare i Nordstan.
 
 
Ha nu en fin dag i solen . Njut .... Jag ska gå ut och prata med hästar .
 
 

Stockholm

Vi ska snart ha semester igen .Då bär det av till Gotland. En vecka där ska bli jättekul. Men skulle va kul att åka en sväng om Stockholm också. Länge sen vi var där faktiskt 13 år sen. Barnbarnet var ett år då och vi var med hos sonens svåger och svägerska. De bor fantastiskt fint vid vattnet med brygga i trädgården .Jättemysigt att sitta under pilen och titta på alla förbipasserande båtar. Förra gången vi var där fick jag gå till  läkare .Blev väldigt väl omhändertagen. Det är jobbigt att komma till en ny plats där man inte vet att få tag på läkare på ett enkelt sätt.
cityhalsocentral.se - Hälsocentral i Stockholm.
Men nu ska vi åka till Gotland som sagt och det ska bli trevligt. Då är det  medeltidsveckan och vi ska ha tidsenliga kläder.
Så det blir jättekul. Förra gången vi var där var så häftigt med marknader och hantverkare .Där var  medeltids tält med eldslukare , riddare och en massa trevliga människor. Torneringar och små teater föreställningar här och där. Kurser i allt möjligt som har med medeltiden att göra. På stranden  var det en massa uppträdanden som avslutades att de sköt eld pilar mot himlen. På morgonen kunde man träffa en hel familj i tidsenlig utstyrsel när man skulle gå till Konsum och köpa frukost frallor.
cityhalsocentral.se

Släkten

Ikväll har vi träffat vårt näst minsta lilla barnbarn. Han är så go och fin och kan nästan gå.
Har lärt sig säga klocka och katt. Det är då för fint med de små. Här är en bild på honom och på min mamma visst är dom lika.
 
 

3 års kalas

Hurra hurra för lilla barnbarnet idag på 3 års dagen . Han var så gullig och glad för sitt kalas.
Men när han skulle öppna sina paket lät han sin stora syster och kusinen öppna för de så gärna ville.
Goaste Lilleman. Men när det kom till att de ville låna Babblarna som han fick då var han bestämd.
Där gick gränsen.För Doddo, Diddi och Babba har han längtat länge efter. Och vi fick tackos med massa goda tillbehör och kladdkaka. och större delar av våra familjer var samlade så det blev en mysig dag.

Hemsk brand i natt

Brand i Utby

3 bilder
Hoppa över bildspel
 
3 / 3
Huset i Utby gick inte att rädda.

En villa totalförstördes i en brand i Utby natten till tisdag.

Vid halvtretiden på natten kom larmet om branden på Vindilsgatan i Utby.

– Det var någon hemma, men som tog sig ut själv, säger Gunnar Skaven, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Hade inte en chans

Villan gick det däremot sämre med, den hade räddningstjänsten ingen chans att rädda.

– Den blev totalförstörd.

Ligger nära andra hus

Huset ligger i ett bostadsområde omgivet av andra villor men branden ska inte ha spridit sig till något annat hus.

Hur branden startade var tidigt på tisdagsmorgonen fortfarande oklart.

– Vi vet inte det, säger Gunnar Skaven.

E-postSkriv ut
Mer Väst
  • Detta möttes vi av när vi åkte i jobbet imorse. Fruktansvärt för familjen men som tur är verkar ingen skadad.

 


Tisdag

 Ännu en arbetsdag över. Har varit ganska segt. Jag jobbar i ett städbolag där man har ganska mycket jobb på lite tid  . Förr fanns ju städning på beting ,men vet ej om det existerar längre. Då tog man det i egen takt. Men numera
är det stress stress stress . Och då får man bestämma sig om man vill lägga obetald tid eller jaga som en galning.
Jag föredrar det första och så har jag varit länge på samma ställe så man känner alla vilket är ett stort plus.

Vår katt

Hon är sällsynt mysig och jobbig . Men mest söt och go. Hon kommer uppkrypande och ligger sig tätt intill när man ska sova .Och hinner hon före till sängen så knycker hon kudden. Vissa gånger blir hon skitsur när man försöker fösa henne lite försiktigt åt sidan . En gång sov jag en hel natt med huvudet vid fotändan bara för hon låg på min kudde. Denna underbara lilla marodör. Vid frukost hoppar hon upp på bordet och första bästa tidning är alltid hennes. Vi tror att det beror på att hon varit uteliggarkatt under en period. Hon sov i en tunnel vid Frölunda torg ( förort till Göteborg ). Intill tunneln ligger Miomöbler . Frun i en av ägarfamiljerna, är en mycket stor djurvän . Hon förbarmade sig över den lille katten . Men då hon och maken redan har en hund och ett helt gäng med katter och hästar så kunde de inte ha kvar henne för hon gick inte ihop med de andra katterna. Hon fick ha maten på bordet för att få ha den ifred .Jag jobbade på varuhuset vid den tiden och alla blev tillfrågade av Vivvi om det fanns nån som kunde ta hand om den lille katten. Dom hade haft annonser och lappar i området för att försöka hitta ägaren ,men ingen hörde av sig Och våran katt Viktor hade strax innan blivit ihjälkörd här hemma på gatan,, så vi var jätteintresserade . Hon är en norsk skogskatt med stora vackra ögon . Vem kan motstå en sån ? Hon var med oss på en semester till Nord Kap för några år sedan .Hon satt i mitt knä och tittade ut på renar, älgar och i bland kom det får hjordar. Det var en sån mysig semester. Om jag varit ung hade jag gärna utbildat mig inom jakt, fiske eller nån form av skogsbruk. Hårt arbete men friheten är grym.
 
naturbruksgymnasietosby.se
 
 
 

Vont de gäär

På min barndoms mål heter det så .Vad ont det gör. Jag har fått nackspärr.
När jag var barn fick vi inte prata Bohuslänska i skolan. Vår lärarinna rätade oss alltid . Hon sa att det inte skulle bli nåt av oss om vi inte lärde oss att prata fint. Och visst hade hon rätt till en del. Man bedöms ju ofta efter hur man pratar och hur man ser ut. Hur mycket vi än vill att det inte ska vara så, så är det ändå på det viset många bedömer andra .
Nej nu ska jag ta hand om min nacke och gå och sova .God natt

Tillbaka till jobbet :(

I morse var det tungt att gå upp .Jag hade precis varvat ner efter två veckors semester
i husbil. Vi har åkt lite korta turer med övernattning och så några dagsturer . Med och utan barn och barnbarn.
En sväng till High Chaparall. En sväng till Blekinge för att träffa släkt och så runt för att besöka lite folk.
När jag vaknade drömde jag att det var helg och att klockan inte skulle ringt. Hade varit lätt att tro på drömmen istället för att använda förnuftet.
 
 
 

Regn

Idag är det som alla dagar den senaste tiden REGN. Antagligen behöver vi det ,men bara lite mindre i taget hade varit gott. Men vi hoppas på en liten solstrimma idag också . Ha en fin dag på er

Växterna i mitt hjärta!

Oj oj oj vad mina växter ser ut här hemma. Om mornarna rusar man iväg
och på kvällarna är jag ofta så himla trött att de stackarna inte är prio ett tyvärr.
På mitt jobb har man hyr växter sen en tid tillbaka.Hela arbetsplatsen har blivit
så mycket trevligare sen vi fick detta. Företaget vattnar och sköter om även byter
ut om det behövs . Jättetrevlig personal. så det kan inte bli bättre. Hade nog behövt
det här hemma också. Kanske låter som höjden av lathet men en del saker är värda att
använda om de gör ens liv enklare.
Men idag ska vi i alla fall ut och se på vackra blommor . Jonsereds trädgårdar var tanken
De invigdes häromdan av Gunnel Carlsson från Tv programmet som jag glömt namnet på
Det är ju Sveriges Nationaldag och allt .Ha en fin dag i solskenet allihop.
 
 

Blåst

Är detta temat för sommaren B L Å S T . Fast en sån här dag hemma med ont i magen så är det helt OK. Det gäller ju att se det vackra i allt ..När jag tittar bort mot berget så ser jag de vackra trädkronorna som sakta böljar i vinden. Våra nya grannar har tagit ner ett gigantiskt päronträd som skymde utsikten tidigare. På gott o ont . Det var värd för de allra underbaraste päron man kan tänka sig .Vilken sort det var har jag inte en aning om . Men goda var de . Snyft ..men nu har de gått i graven . Precis som båda dess ägare . Svea och Pelle . De var två fina människor. Pelle väldigt bestämmd med hur saker och ting skulle vara ...Men gjorde vi som han sa te.x. inte klippte häcken så han kunde göra det själv så var allt frid och fröjd. Svea var en ända till sin död kvinna i tiden, snäll , förstående med på vilka värderingar som gällde för tillfället . Hon hade det svårt då Pelle var i stort sett döv det sista . Han hade lättare att höra män röster än kvinnor

RSS 2.0