En solig dag!

Hemma efter att jag har varit inne på jobbet hela dagen . Imorse var det dimma och klibbigt väder men nu är det strålande solsken. Livet är gott att leva sådana dagar. Här hemma håller grannen på att tvätta fasaden på sitt hus. Men han känns livsfarlig där han klättrar på sin stege. Man kan tro att han tror att han står i en bred trappa. Så lätt som det är att trampa fel när man blir ivrig med det man håller på med. Han använder högtryckstvätt och  diskborste .Vi skulle verkligen behöva göra det på vårt hus .Taket är långtifrån mossfritt. Jag hade gärna gjort själv om jag vågat ,men känns säkrare att anlita någon som är van att vara på höga höjder. Och taktvätt med efterbehandling skulle vara behövligt .Sägs att det håller väldigt länge när man väl impregnerat. Nu är det väl 30 år sen vi bytte tegelpannor .De är ju inget fel på bara lite påvuxna eller påväxta heter det väl kanske .

Välkommen till Sverige

Att komma till vilket nytt land som helst är inte lätt . Men ju större skillnaderna i språk ,kultur och samhällsregler
är då blir det ju ännu svårare . Då är det bra att ha proffs som hjälper en med migrationsfrågor och andra frågor som kan dyka upp. Hi Jurist byrå ha lång erfarenhet av migrations och asylfrågor. Privat och familjerätt . Men även av Franchise , Affärsjuridik och Indirekta besittningsskyddet.
De har huvudkontoret i Stockholm men även verksamhet i Torrevieja  i Spanien  och ett kontor i Dubai.
Dock har nog dagens flyktingar den fördelen att de inte är de första flyktingarna. Svårare när man kommer först
och inte har någon att vända sig till innan man lärt sig språket, så att man kan göra sig förstådd.
Vi har fått en svärdotter från  Fillipinerna   som kom hit för 2,5 år sedan. Hon blev gravid ganska snabbt och har inte fått nån chans att komma in i arbetslivet då lilla barnet ju fick gå före. Och så var det alla turer med uppehållstillstånd och sånt innan hon fick börja på SFI.
Men nu ska hon äntligen få lära sig svenska ordentligt. Hon är jätteduktig verkligen. Och min son har tränat henne sen hon kom . Men vi har ju ändå fått prata en del engelska med henne för att förstå varann.
Sen hoppas vi hon ska få vallidiera sin utbildning. Hon är sjuksköterska. klar alldeles innan hon kom hit med sin systerdotter.Vi har också vänner som kommit hit från Iran ,Bosnien och nu även från Syrien .Det är så viktigt att det är lätt att få tillgång till juridisk hjälp så att man kan integreras i samhället.
hilaw.se   
 

Hösten 2016

Ett sånt fantastiskt väder och så länge minns jag knappt när vi hade. Varmt soligt och man kan ta sig ett dopp i havet utan att frysa. Jag njuter av hela mitt hjärta Ha en fin kväll

Lördag

Idag har jag varit med min sambo på hans verkstad .Jag har städat och fixat papper . Så blir det ju lite fika också
Skulle kanske kommit lite oftare ,men det är så mycket med jobb och allt med familjen barn och barnbarn.
Han har bytt däck men hans däckmaskin skulle kanske snart bytas ut mot nåt nytt .
Vi har kollat runt en hel del och Sun Maskin &Verkstads service AB verkar vara ett bra företag med 20 års erfarenhet av maskinservice och anskaffande av maskinell utrustníng för företag.  Såg att de hade en balanseringsmaskin med diagnos vilket skulle vara bra. Och även en ny lyft skulle suttit fint.
På en liten verkstad får man ju köpa in lite i taget då intäckterna ju måste täcka utgifterna innan man kan skena iväg och investera i dyra grejer.  sunmaskin.se
Men nu är vi hemma igen och nu ska det bli gott med en god middag .En väldigt god kycklinggryta med ris och sallad. Så nu får jag önska er en fin lördag kväll. Sen ska vi bara slappa framför tv n. Om det nu finns något bra att se på . Nån deckare  skulle jag kunna tänka mig. Annars får det bli lite bokläsning .Ska börja läsa Tilde de Paula Ebys bok "Tiden läker inga sår "

Kallt

 Vi funderade ett bra tag . Men nu är jag är så innerligt glad åt vår värmepump från Indol .  indol.se. Den här sommaren har inte bjudit på mycket sol eller värme. Det har varit så himla kallt . Inget torkväder ute för att torka tvätten i heller. Då är det så fint med luft värme pumpen vi satte in i källaren .Den blåser torr tvätten på en liten stund. Värmen  höjs oerhört snabbt .

 När vår torktumlare gick sönder tänkte jag att vi skulle köpa en ny tumlare Men nu har vi lagt det på hyllan .Går ju bra ändå.

 På ovanvåningen har vi luft/ vattenpump. Bra att kunna utnyttja de gamla elementen .Det är ju en stor kostnad i sig om man ska köpa det också. Tycker den ger en bra och god värme .Vi funderade ett bra tag  mellan att installera luftvärme - bergvärme . Men valet föll på luftvärmen . Kändes lättare på något sätt

Vi har en liten verkstad och även där har vi satt in luft värme. Verkstaden ligger i en länga om 6 lokaler och nu tror jag alla har satt in värme aggregat . Det gör ju gott hos grannarna också .Innan kunde nån stänga av värmen när de inte jobbade .Och eftersom de alla grannarna har andra jobb för sin försörjning så kan vissa lokaler vara tomma i kortare perioder . Då blir det inte så bra och framför allt så blir det kallt.

 

 

 
 

Några år gammalt reportage


Jag vann en snöskyffel från GT . Vår egen hade precis blivit stulen och i affärerna hade de slut på dem i sina lager
av skyfflar. Den första snön kom hastigt och överraskade Göteborg. Kul att få den äran att delta i tidningen också såklart.

Kunder som inte betalar.

Som liten bilverkstad blir man väldigt trött när kunderna inte betalar för de jobb de fått utförda hos oss
Och sen är det öckså lite som att det blir personligt när man skickar påminnelse eller säger till. De skickar tillbaka bollen som att det är vi som är skurkarna när det i själva verket är tvärt om. Hela verksamheten hänger ju på att pengarna för de jobb man utfört kommer tillbaka till verksamheten Då skulle man ju vilja anlita något företag som hjälper med detta jobbiga, men som även har helhetslösningar vad gäller faktura service och annat finansiellt som rör företaget.leabgruppen.se  Leabgruppen verkar kunna skräddarsy lösningar som passar just ditt företag.
Vi har genom tiderna anlitat olika typer av inkassobolag ,men just att få en helhetslösning verkar jätte bra.
En gång när vi hade sålt en bil fick vi   väldiga problem .Köparen  hade inte skickat in registrerings beviset på bilen .Så allt såsom  tex  böter kom till oss .Och det var bara att betala och se glad ut. Vi var ju dumma som litade på att han skulle göra det på vägen från oss. Så det var en dyrköpt lärdom Jag tror det tog ett par år innan vi fick pengarna och böterna gick upp i rök så de pengarna såg vi aldrig till.
Numera är vi lite försiktigare . Det skulle verkligen vara fint att få lite proffshjälp 
 
 

RSS 2.0