Välkommen till Sverige

Att komma till vilket nytt land som helst är inte lätt . Men ju större skillnaderna i språk ,kultur och samhällsregler
är då blir det ju ännu svårare . Då är det bra att ha proffs som hjälper en med migrationsfrågor och andra frågor som kan dyka upp. Hi Jurist byrå ha lång erfarenhet av migrations och asylfrågor. Privat och familjerätt . Men även av Franchise , Affärsjuridik och Indirekta besittningsskyddet.
De har huvudkontoret i Stockholm men även verksamhet i Torrevieja  i Spanien  och ett kontor i Dubai.
Dock har nog dagens flyktingar den fördelen att de inte är de första flyktingarna. Svårare när man kommer först
och inte har någon att vända sig till innan man lärt sig språket, så att man kan göra sig förstådd.
Vi har fått en svärdotter från  Fillipinerna   som kom hit för 2,5 år sedan. Hon blev gravid ganska snabbt och har inte fått nån chans att komma in i arbetslivet då lilla barnet ju fick gå före. Och så var det alla turer med uppehållstillstånd och sånt innan hon fick börja på SFI.
Men nu ska hon äntligen få lära sig svenska ordentligt. Hon är jätteduktig verkligen. Och min son har tränat henne sen hon kom . Men vi har ju ändå fått prata en del engelska med henne för att förstå varann.
Sen hoppas vi hon ska få vallidiera sin utbildning. Hon är sjuksköterska. klar alldeles innan hon kom hit med sin systerdotter.Vi har också vänner som kommit hit från Iran ,Bosnien och nu även från Syrien .Det är så viktigt att det är lätt att få tillgång till juridisk hjälp så att man kan integreras i samhället.
hilaw.se   
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0