Utkast: Nov. 27, 2011

Jag letar karaktärer lite varstans men på morgon bussen är väldigt bra. Det är ungefär samma varje dag
och några känner varann.Just nu har jag siktat in mig på tre damer i övre medel åldern.
ochl en man som nog arbetar på samma ställe som damerna. Mannen har ljust nordiskt utseende ,nästan genomskinlig på nåt sätt. Han är väldigt tunnhårig. Ser vänlig och lite försiktig ut .Kan vara ev. vaktmästare el. dyl.
Damerna tre stycken verkar arbeta på samma ställe alla tre. 

Nr 1. är liten vithårig kort frisyr med ett ansikte som har fina tunna drag,  ca 60 . Ser bra ut men har nog  inga ambitioner på göra sig yngre .Verkar trevlig men ej tillgjord . De andra två pratar båda med henne men inte med varandra så hon verkar vara medelpunkten på nåt sätt. God lyssnare som inte lämnar ut så mycket av sig själv .Stark integritet .Skulle kunna vara sekreterare eller arbeta på sjukhemsavd.
Sahlgrenska är ett alternativ som också är troligt .

Nr 2. Hon kan vara ett par år yngre kraftig välklädd.Har ljust guld gult lite vågigt  hår med slingor . Dessa båda verkar ha trevligt , alltid glada .Möjligen är nr 2 lite mer tillbaka dragen . Återkommer till nr 2 senare. Bryter på finska .

Nr 3. Hon är också ljushårig har lite slingor. Pratar bred skånska .Är  ganska smal  och har en ungdomlig kappa i skjortrutigt tyg  med skärp . Den sitter bra.  Nr 3  gör  ett lite mer påträngande intryck . Hon pratar oavbrutet och hela tiden om sig själv och möjligen ibland om jobbet .De verkar alla vara på någon sorts äldreboende .Nr har ibland en hårrd syn på åldringarna men kan ibland vara medkännande .Men trots det känns hon hela tiden hård. Och om nr 1 och 2 pratar  så sätter hon sig bredvid 1 om det går och tar över samtalet. Och o m 2 kommer på först så sätter sig nr 1 vid henne om plats finns vilket stressar nr 3 som blir irriterad.

De åker alla från svingeln med 58:ans buss som går från Gillegatan i utby 06.11


Mina drömmar

I natt drömde jag att jag var på ett gammalt cafe som heter Ljunggrens cafe på avenyn , det finns fortfarande  kvar.Ligger på  hörnet Avenyn- Kristinelundsgat.
Jag satt vid ett bord smuttade på en kopp kaffe ,när jag fick se kvinnan . Hon var obestämbar men bekant . Som om jag sett henne på TV och skulle kunna ha träffat henne vid många tillfällen  i mitt liv . Kanske var hon en Tv personlighet eller kändis  vad vet jag .
Plötsligt satte hon sig vid bord utan att fråga. 
Och började berätta om MITT liv, som den naturligaste sak i världen. Hon började i min barndom .Så besynnerligt
att hon visste så mycket .Var hon synsk eller kanske rent av en ängel.


Utkast: Dec. 4, 2011

Sitter här och tittar ut, det är 2 advent regn  och blåst . Termometern visar 4,5 grader . På ena sidan om oss kör de nya grannarnas grävskopor skyttelfart i trädgården trots att det är söndag. De har (tror jag ) polska arbetare .Och de är ett ovanligt arbetsamt folk. Jobbar från tidig morgon till fram 8 på kvällen.Undrar om de får nån rast.
Har satt upp julgardiner men fönstren är inte så rena måste fixa det. Men min kropp värker idag. Det är väl min hypo eller hyper vet inte .Fast jag ska inte klaga , värre med min tös. Hon är ju så ung och har fått detta elände .
Torsdag har vi ialafall läkartid ..hoppas det ger nåt . Vi har blivit lite luttrade av alla dessa meningslösa läkarbesök vi gjort . Dessa nonschalanta doktorer som  lite tyket säger det är inget fel på henne . Så det måste vara nåt psykiskt . Tänker inte låta dem hålla på på detta vis längre ..måste bli en lejonmamma som ryter högt vid nästa besök. Men det gäller att komma rak i ryggen och inta en lite lagom överlägsen attityd så att dom inte får övertaget direkt. SKa träna hela veckan på detta . 
Nu kommer snart lilla barnbarnet .Den ljuvliga lilla tösen.Hon är så snäll och go . Får fixa iordning så det inte finns några farliga grejer som hon kan komma åt.

RSS 2.0